My kobiety.Nasze potrzeby

Popularne posty

środa, 2 marca 2016

Koktaile dla ciebie! Popraw swoj wyglad bez pomocy tabletek!

Proponowane koktaile 

Na odpornosc
Składniki:

mango
pomarańcze z czerwonym miąższem
1 dojrzały banan
2 garście zielonych liści, tutaj szpinak (może być np. natka pietruszki czy jarmuż- teraz)
1-2 szklanki mleka roślinnego (tutaj mleko ryżowe)
sok z 1 limonki
opcjonalnie 1 łyżka nasion chia

DESER DLA URODY, ODMŁADZAJĄCY KOKTAJL ORZECHOWO-CZEKOLADOWY



Składniki:

1 dojrzały banan
1 szklanka mleka migdałowego
1/4 szklanki orzechów laskowych
daktyle
1 łyżeczka kakao
1 łyżeczka oleju kokosowego

ozdobione wiórkami kokosowymi i orzechami laskowymi

REGENERUJĄCY ZIELONY KOKTAJL WSPOMAGAJĄCY PRACĘ WĄTROBY


Składniki:

2 garści roszponki
pół grejpfruta
gruszka
banan
szklanka wody
1 łyżka nasion chia
1 łyżka ostropestu plamistego



KOKTAJL ENERGETYZUJĄCY I WITALIZUJĄCY, IDEALNY ZIELONY ZASTRZYK ENERGII

http://zielonekoktajle.blogspot.com/2016/02/gruszka-jabko-cytryna-sok-z-trawy.html


Składniki:

jabłko
gruszka
sok z 1 cytryny
2 kubeczki mrożonego Soku z Trawy Pszenicznej( mozesz poprostu zmielic zamiennik)



KOKTAJL ZE SPORĄ DAWKĄ KWASU FOLIOWEGO I BŁONNIKA

http://zielonekoktajle.blogspot.com/2016/02/awokado-jabko-banan-sok-jabkowy-imbir.html




Składniki:

awokado
pół jabłka
pół banana
1 szklanka soku jabłkowego
odrobina startego świeżego korzenia imbiru 



POŻYWNY I LEKKI KOKTAJL DLA WSZYSTKICH ENTUZJASTÓW ZDROWYCH SŁODYCZY http://zielonekoktajle.blogspot.com/2016/02/chia-mleko-roslinne-kakao-miod-maso.html


Składniki: 

3 łyżki nasion chia 
200 ml mleka roślinnego
2 łyżki kakao 
1 łyżka miodu
2 łyżki masła orzechowego (najlepiej 100% orzechów)  
banan
pomarańcza
płatki kokosowe


Przygotowanie:
Mleko wlewamy do słoika. Dodajemy nasiona chia, kakao oraz miód. Zakręcamy pokrywkę i potrząsamy, aby wszystkie składniki się wymieszały. Wstawiamy słoik do lodówki na kilka godzin lub całą noc. Jeżeli nie lubicie tradycyjnego puddingu chia proponuje po wyjęciu z lodówki zmiksować całość na gładką masę, aby pozbyć się wyczuwalnych "kuleczek". Następnie do czystego słoika lub miseczki układamy warstwowo najpierw 3 łyżki puddingu, następnie kilka plasterków banana i pomarańczy oraz łyżkę masła orzechowego. Powtarzamy czynność, aż do wyczerpania składników. Górę puddingu dekorujemy płatkami kokosowymi i pozostałymi owocami. Najlepiej pudding zjeść odrazu. 






ZIELONY KOKTAJL Z ZIELONYM MIĘSEM, BIAŁKO, ŻELAZO I WITAMINY



Składniki:

1/2 ananasa
1/2 banana
2 pełne garści szpinaku
200 ml wody kokosowej
50 ml mleka kokosowego
1 łyżeczka miodu lub syropu klonowego
1 łyżka spiruliny
1 łyżka świeżo wyciśniętego soku z cytryny
kurkuma i cayenne do smaku

posypane pyłkiem pszczelim


Wiedzieliście, że spirulina jest określana "zielonym mięsem" ze względu na wysoką zawartość białka w tej szmaragdowej aldze? (w łyżce aż 5,6 g!). Oprócz tego spirulina zawiera bardzo dużo żelaza i rzadki kwas gamma linolenowy, który m.in. pomaga obniżyć ciśnienie krwi, zmniejsza ryzyko zakrzepów wewnątrznaczyniowych i działa przeciwzapalnie.




DLACZEGO TEN CODZIENNY PORANNY NAWYK POMAGA OCZYŚCIĆ ORGANIZM, PRZYSPIESZA METABOLIZM, POPRAWIA TRAWIENIE I DODAJE ENERGII?



Składniki:

szklanka wody
sok z połowy cytryny


Dlaczego warto pić wodę z sokiem z cytryny?
Cytryny mają silne działanie alkalizujące, są antybakteryjne i działają przeciw wirusowo oraz wspomagają układ odpornościowy. Czyszczą od wewnątrz cały układ pokarmowy i wątrobę. Zawierają witaminę C, B-kompleks, wapń, żelazo, magnez, pektyny, bioflawonoidy, potas, a nawet błonnik. 
Czy wiesz, że cytryny mimo iż w smaku kwaśne są uważane za jeden z najbardziej alkalizujących produktów żywnościowych jaki istnieje?
Sok zawarty w cytrynach jest zasadotwórczy i nie zakwasza ale wręcz odkwasza organizm.



I kilka innych ;D



KOKOSOWY PUDDING CHIA Z OWOCAMI - TO WSPANIAŁE ZDROWE ŚNIADANIE 

http://zielonekoktajle.blogspot.com/2015/10/chia-mleko-kokosowe-miod-wanilia-owoce.html


Składniki:

1/4 szklanki nasion chia 
1 puszka (400 ml) 
mleka kokosowego 
1/2 szklanki mleka np. domowego 
1 łyżeczka miodu 
1 łyżeczka ekstraktu waniliowego lub sproszkowana wanilia 
+ dodatkowo: świeże owoce, tutaj: maliny, ale super sprawdzą się też 
jabłka czy gruszki
borówki amerykańskie
śliwki
kiwi 
ananasy, banany, jabłka, figi i inne ;)

Przygotowanie:
Wszystkie składniki umieść w miseczce i dokładnie wymieszaj. Przelej do szklanek lub słoiczków i odstaw do lodówki na noc.
Rano dodaj zmiksowane owoce.
 



ZDROWY DESER PEŁEN BIAŁKA, WITAMIN I NIEZBĘDNYCH KWASÓW TŁUSZCZOWYCH

http://bit.ly/1uC0Um8



Składniki:

3 łyżki nasion chia
200 mln mleka migdałowego
2 łyżki kakao
1 łyżka miodu
2 łyżki masła orzechowego (najlepiej 100% orzechów)  
kilka orzechów laskowych
pół banana



PYSZNY DESER Z NASION SZAŁWII HISZPAŃSKIEJ



Składniki:


szklanka mleka kokosowego
4 łyżki nasion chia
1 kiwi
pestki z połowy granatu

Namocz, najlepiej na noc nasiona chia w mleku kokosowym. Jeśli potrzebujesz możesz dosłodzić np. miodem lub syropem klonowym. Przed podaniem obrane kiwi w plastrach ułóż w szklance (przykleją się do ścianek naczynia), resztę pokrój na małe kawałki i dodaj razem z pestkami granatu na puddingu z chia. Smacznego! 



Orzeźwiający koktajl z kiwi, banan i imbiru:

- 2 banany
- 5 kiwi
- łyżka startego imbiru
- 150ml soku jabłkowego 


SMACZNY KOKTAJL POPRAWIAJĄCY PAMIĘĆ IDEALNY DLA UCZNIÓW I STUDENTÓW


Składniki:

1 dojrzały banan
ok 100ml Soku z Trawy Pszenicznej 
szklanka świeżo wyciśniętego soku z jabłek
garść migdałów

Czy dziecko może pić sok pszeniczny? Oczywiście - jest to tak samo wskazane, jak spożywanie go przez dorosłych. Dawka ulega oczywiście proporcjonalnemu zmniejszeniu.



ELIKSIR MŁODOŚCI Z ZIELONYM JĘCZMIENIEM

http://zielonekoktajle.blogspot.com/2015/09/mody-jeczmien-banan-daktyle-sok-jabkowy.html

Składniki:

banan
daktyle
szklanka tłoczonego soku jabłkowego   
łyżeczka młodego jęczmienia

młody zielony JĘCZMIEŃ - największe ZALETY:
- spowalnia procesy starzenia 
wzmacnia system odpornościowy
- zmniejsza ryzyko zachorowania na raka
oczyszcza z toksyn,
odkwasza organizm 
- uzupełnia niedobory składników mineralnych
- neutralizuje wolne rodniki i substancje kancerogenne
- wpływa na ogólną poprawę kondycji psychofizycznej 
- cenne źródło aminokwasów 




Regeneracja wątroby, detoks i przyspieszanie metabolizmu w jednym

Składniki:

banan
1 garść roszponki
1 szklanka sok z czerwonych pomarańczy
3 łyżeczki sproszkowanych jagód acai
1 łyżeczka sproszkowanego ostropestu plamistego

Zmiksuj do uzyskania odpowiadającej Ci konsystencji.



Ostropest plamisty (Silybum marianum) to roślina wykorzystywana m.in. w leczeniu wątroby i woreczka żółciowego. Charakteryzuje się silnymi właściwościami odtruwającymi organizm, dzięki czemu pośrednio wpływa na prawie wszystkie funkcje ustroju.Na jego bazie są produkowane popularne leki na regeneracje wątrobyJednak skuteczność nie przetwarzanych przemysłowo nasion ocenia się znacznie wyżej. Jest to produkt bioekologiczny posiadający szczególnie wysoką wartość biologiczną i leczniczą. Wytwarzany jest z roślin uprawianych w gospodarstwach, w których nie używa się żadnych nawozów sztucznych, ani chemicznych środków ochrony roślin, dzięki czemu wyrób nie zawiera jakichkolwiek sztucznych substancji tj: konserwanty, barwniki czy aromaty.

Leczenie ostropestem na tle różnych dolegliwości: 
  • Ból wątroby.
  • Marskości wątroby.
  • Kolka żółciowa i kamica
  • Wzdęcia i wodobrzusze
  • Toksyny


Jagoda acai jest owocem palmy występującej w Puszczy Amazońskiej. Wyglądem przypomina duże borówki, ale jej skład i wartości odżywcze są nieporównywalne z niczym, zawiera tak wiele składników odżywczych, witamin, enzymów i minerałów, że żadna inna znana roślina nie jest w stanie jej dorównać. Przynajmniej na to wskazują dzisiejsze badania. 
Jagoda Acai została wskazana przez dr. Nicholasa Perricone z Uniwersytetu Michigan w jego bestsellerze „The Perricone Promise” na pierwszym miejscu wśród wszystkich najlepszych i najbardziej wartościowych dla naszego zdrowia produktów spożywczych.
Jagodę Acai, ze względu na swoje nadzwyczajne właściwości możemy nazwać bez przesady owocowym panaceum.

Jakie składniki zawierają jagody acai ?Trudno byłoby je wszystkie wymienić, ale z najważniejszych dla nas witamin i minerałów znajdziemy:
  • witaminy z grupy B czyli B1, B2, B3
  • witaminy z grupy przeciwutleniaczy tj. witaminę C i witaminę E
  • minerały: potas, wapń, żelazo, fosfor i cynk
Jagody Acai Berry zawierają też kwasy tłuszczowe - w tym Omega 6 oraz Omega-3, białka i aminokwasy oraz wyjątkowo duże ilości błonnika.Spośród aktywnych, ważnych dla naszego zdrowia i życia substancji w jagodach acai znajdziemy 18 aminokwasów i 29 kwasów tłuszczowych oraz aż 21 pierwiastków śladowych. Każdy ze składników ma zbawienny wpływ na nasze funkcje życiowe. Dlatego jagody Acai naprawdę zasługują na miano panaceum.




Deserowy zdrowy koktajl bananowo - daktylowy dla czekoladoholików


Składniki:
 
1 bardzo dojrzały banan
3-4 daktyle 
ok. 200ml mleka migdałowego (polecamy także domowe mleka roślinne, zmiksowane samodzielnie, migdałowe z migdałów)
1 łyżeczka KAKAO 



AMBROZJA SMAKU I DAWKA WITAMIN W NAJLEPSZYM WYDANIU

http://zielonekoktajle.blogspot.com/2016/02/mleko-migdaowe-mango-banan-ananas.html


Składniki:

szklanka mleka migdałowego
pół mango
2 plastry świeżego ananasa
1 banan
zrodla:http://zielonekoktajle.blogspot.co.uk/

To na tyle.....narazie ;)

Smacznego!!!

Spirulina odwraca trwałe uszkodzenie nerek? Masz problemy z nerkami lub odpornoscia i ciagle chorujesz? Sprawdz!

Przez dłuższy czas sądzono, że rtęć na tyle trwale uszkadza nerki, że jest to nieodwracalne, ale nowe badania dają nadzieję, że można nie tylko zabezpieczyć się przed szkodami, ale również je odwrócić.
Badanie na Uniwersytecie Rjasthan, Indie, informuje, że spirulina może chronić nerki przed toksycznym działaniem rtęci i odwrócić szkody wyrządzone tym narządom.
Nerki, które są głównym miejscem osadzania się nieorganicznej rtęci, są łatwym celem dla jej toksyczności. Spirulina, ciemno niebiesko-zielona sinica została badana pod kątem jej zdolności do modyfikowania rtęci, która uszkodziła nerki u myszy albinosów.
Badanie odbywało się w czterech grupach. Jednej grupie myszy albinosów podawano roztwór kontrolny chlorku sodu. Druga grupa była obciążona 5,0 mg na kg masy roztworem chlorku rtęci. Trzecia grupa otrzymała chlorek rtęci i potraktowano ją 800 mg / kg spiruliny doustnie. Czwarta grupa otrzymała Spirulinę 10 dni przed zatruciem chlorkiem rtęci. Następnie konsekwentnie podawano spirulinę 30 dni od zatrucia chlorkiem rtęci.

Naukowcy przebadali zdrowie nerek myszy w 1, 3, 7, 15 i 30-ym dniu po zabiegu. Studiowali działanie i poziomy fosfatazy alkalicznej (ALP), kwaśnej fosfatazy (AKP), dehydrogenazy mleczanowej (LDH) i malonodialdehydu (MDA).
Okazało się, to co było wiadome, że podczas podawania rtęci doszło do znacznych uszkodzeń nerek.
Szkody obejmowały również zmiany patologiczne kłębuszków nerkowych, kanalików proksymalnych i dystalnych, które uległy degeneracji wewnątrz nerek.
Kiedy podano spirulinę szkody, które już miały miejsce uległy odwróceniu, a zawartość MDA i aktywność AKP zostały zmniejszone. Obserwowano również podniesienie aktywności LDH i ALP podczas podawania spirulina.

Wnioski jakie wyciągnęli naukowcy, na podstawie zmniejszenia się dzięki spirulinie zmian patologicznych w nerkach z powodu zatrucia rtęcią, brzmią następująco: Spirulina ma moc znacząco odwrócić uszkodzenie nerek indukowane toksycznością chlorku rtęci.


Inne produkty wspomagajace nerki:
 Paula Pitchforda:
Wzmacnia nerki: proso, jęczmień, tofu, fasolka szparagowa, czarna fasola, czarna soja, fasolka mung i jej kiełki, fasolka kidney i większość innych rodzajów fasoli, korzeń kudzu, arbuz, melony, czarne jagody, morwy, jagody amerykańskie, jeżyny, kasztan wodny, zarodki pszenicy, ziemniaki, wodorosty, spirulina, chlorella, nasiona czarnego sezamu, sardynki, mięso kraba, małże, jaja, wieprzowina, ser. Zioła: korzeń prawoślazu, spreparowany korzeń remanii, korzeń asparagusa, żel z liści aloesu, srebro koloidalne. korzeń zwykłego szparaga (nie łodygi) może zastąpić korzeń chińskiego asparagusa.

Ogrzewa nerki: goździki, nasiona kozieradki, nasiona kopru włoskiego, nasiona anyżu, czarny pieprz, imbir (najlepiej suszony), kora cynamonu, orzechy włoskie, czarna fasola, rośliny z rodziny cebulowatych (czosnek, cebula, szczypior, szalotka, por), quinoa, kurczak, jagnięcina, pstrąg, łosoś


Na energię nerek: pietruszka, ziarna pszenicy, słodki ryż, owoce dzikiej róży, muszle ostryg, muszle małży, owoc cytryńca chińskiego, liście malin, liście jarzyn, korzeń sadźca. Spożywanie świeżej pietruszki lub przyrządzonego z niej wywaru.

Na odbudowę nerek: mikroalgi(chlorella, spirulina, sinice), ryby, wątroba, nerki, mózg, kości i ich szpik, trawy zbożowe (pszeniczna, jęczmienna), pokrzywa, mleczko pszczele, pyłek kwiatowy,
koloryczka wonna, migdały, mleko, klarowane masło (ghee), nasiona kanianki chińskiej, spreparowany korzeń remanii, poroże jelenia, skorupa żółwia, kurczaki, małże, fasola, pokarmy o ciemnym zabarwieniu i słonym smaku.

Szczególnie korzystnie działa na nerki: proso, pszenica, nasiona czarnego sezamu, czarna soja, kasztany jadalne, owoce morwy, maliny, truskawki, orzechy włoskie

 zrodla:http://www.pepsieliot.com/czy-spirulina-odwraca-trwale-uszkodzenie-nerek-indukowane-rtecia/
Share Up To 110 % - 10% Affiliate Program